Select Page

Autodesk 3ds Max

Софтуерен продукт за качествени, професионални 3D анимации, рендери и модели. Ефективният комплект инструменти помага за създаване на по-добра 3D и виртуална реалност (VR) за по-кратко време. Autodesk 3ds Max може да вземе строително информационен модел от Autodesk Revit и да представи интерактивна архитектурната идея по неподражаем начин.

Autodesk обявиха новия 3ds Max 2022, с редица нови и подобрени функции по отношение на сигурността, моделирането, рендер процеса и представянето:

 • Сигурност – Safe Scene Script Execution и Malware Removal функционалност осигуряват защита от зловредни скриптове в сцената на 3ds Max.
 • Smart Extrude – подобрени команди за 3D моделиране. Добавен е Edit Poly Modifier за свободно моделиране и Cut Through функционалност за изрязване на отвори в Mesh геометрията.
 • Slice Modifier – Добавени са нови методи за разрези на елементи в 3ds Max 2022 като много-осово срязване, през отвори в геометрията или радиално.
  Подобрено представяне при използване на Extrude Modifier и нагласяне на параметъра на изтегляне.
 • Symmetry Modifier – Добавени са методи за много-осова и радиална симетрия, както и спрямо ос на обект от модела.
 • AutoSmooth визуална оптимизация за сложни Mesh сцени.
 • Relax Modifier – новата версия 3ds Max 2022 включва алгоритни за запазване на обема на сложен Mesh обект с голяма детайлност.
 • Рендер подобрения – QT- базирани рендер настройки и нова Viewport Bloom опция в Quicksilver. С новия параметър Viewport Ambient Occlusion пък се оптимизира GPU представянето.
 • Arnold има подобрения за автоматично конвертиране на текстурни файлове в .tx формат, както и редица нови функции в Arnold RenderView прозореца.
 • Добевен е нов Light Mixer Imager за подобряване на светлина при рендер, нов Bloom греещ ефект и следпроцесорно намаляване на шума на изображението.
 • Bake to Texture подобрена навигация чрез групиране на елементите за текстура, както и нови Utility Maps като Rounded Corners и Material ID.
 • Подобрено представяне на работни прозорци – лесно преминаване от плаващи прозорци в цял екран и нова комбинация CTRL+Space за включване и изключване на презентационен режим.

Изключителна визуализация

В интерактивната среда на 3ds Max можете да използвате интегрирани инструменти за създаване на впечатляващи визуализации.

Arnold Рендер

Autodesk 3ds Max включва изключителния GPU рендер инструмент Arnold, с чиято помощ могат да се правят промени в реално време на светлина, материали и камера.

Библиотека с 3D модели

Достъп до богато 3D съдържание от локален компютър или в мрежата в един общ прозорец, което значително улеснява търсенето.

ActiveShade рендер

Подобреното рендване се дължи на нови оптимизирани итерации за постигане на по-добър и бърз резултат.

3ds Max физическа камера

В Autodesk 3ds Max можете да симулирате настройки на реалистична камера като скорост на затвора, бленда, дълбочина на фокуса, експонация и др

Създаване на характери

Autodesk 3ds Max предлага разнообразни начини за създаване на персонажи и тяхната анимация с множество инструменти за управление и редактиране.