Menu

Autodesk 3ds Max

Софтуерен продукт за качествени, професионални 3D анимации, рендери и модели. Ефективният комплект инструменти помага за създаване на по-добра 3D и виртуална реалност (VR) за по-кратко време. Autodesk 3ds Max може да вземе строително информационен модел от Autodesk Revit и да представи интерактивна архитектурната идея по неподражаем начин.

Какво ново в 3ds Max 2021

Bake to Texture – Новата функция за “изпичане” предлага бързо представяне и подобрен работен процес при работа с текстури. Поддържа Arnold рендер поддръжка, проверка и валидиране на текстурите, OSL, Blended Box и MikkT мап поддръжка.

PBR Материали – Новите PBR материали подобряват точното представяне на светлината върху повърхнини. Двата вида PBR материали Metal/Rough и Spec/Gloss могат да се извличат директно от Windows Explorer в Material/Maps Browser и осигуряват представянето във всяка реална среда.

Weighted Normals Modifier – Тази нова функция подобрява засенчването на моделите чрез изменение на нормалите да бъдат перпендикулярни на плоски полигони. Генерирането на нормалите е изключително бързо, с функционалност по площ, ъгъл и максимално лице.

Нови OSL засенчване – В HDRI среда можете да контролирате крайния изглед едновременно в работния и в рендер прозореца. HDRI позволява поставяне на HDR фотоизображения от реални светлинни източници, които динамично да подновяват сцената. Uber Noise добавя комплексни типове разсейване като Perlin, Fractal, Cell, fBm и Worley.

Arnold рендер по условие – 3ds Max 2021 включва Arnold 6.0 като рендер по подразбиране, който включва посочените тук нови функции и подобрения, както и поддръжа конвертор-скриптове за V-Ray и Corona материали.

Нов Substance2 Map, който е оптимизиран в сравнение със стария Substance map и включва бързо подновяване без да се налага експорт от Substance Designer. Поддържат се 3ds Max рендерите Arnold, ART, Scanline и Quicksilver.

Други подобрения в новия 3ds Max 2021 са подобрените настройки за Viewport, добавените обширни Python библиотеки, подобрено запазване на файлове и много други. Повече информация за всички подобрения можете да видите тук

3ds Max Interactive

Чрез интерактивната среда на 3ds Max можете да използвате интегрирани инструменти за създаване на VR визуализации без да напускате работните прозорци на програмата.

3ds Max флуиди

Имате възможност да създавате реалистично поведение на флуиди директно в Autodesk 3ds Max. Чрез използване на Fliuds, може да симулирате физическите свойства на вода, течно масло, мед и лава, както и да прилагате ефекта на гравитацията, взаимодействието с тела и движещи се обекти за постигане на желания резултат.

Библиотека с 3D модели

Достъп до богато 3D съдържание от локален компютър или в мрежата в един общ прозорец, което значително улеснява търсенето.

ActiveShade рендер

Подобреното рендване се дължи на нови оптимизирани итерации за постигане на по-добър и бърз резултат.

3ds Max физическа камера 

В Autodesk 3ds Max можете да симулирате настройки на реалистична камера като скорост на затвора, бленда, дълбочина на фокуса, експонация и др

3ds Max Треактории 

Можете да преглеждате и редактирате траекториите на анимацията директно в работния прозорец. Autodesk 3ds Max предлага разнообразни начини за създаване на анимация и множество инструменти за управление и редактиране на анимация.