fbpx
Select Page

Autodesk ReCap Pro

Софтуер за обединяване и обработка на облаци от точки, получени от лазерни сканиращи инструменти. Така получените изчистени точкови облаци могат да се вмъкнат в AutoCAD, Infraworks, Revit, Inventor, Navisworks или Civil 3D.

Какво ново в ReCap Pro 2025

  • Новият ReCap Pro 2025 подобрява начина на извличане на линейна геометрия в облачния редактор ReCap Cloud Viewer. Имате възможност да създавате и избирате шаблони за понижени бордюри и да ги извличате като Feature Lines за работа в Civil 3D;
  • Нова функция е възможността да извличате CSV файлове от точките на понижения бордюр;
  • Подобрено е също представянето на отделните станции с облаци от точки;
  • Оптимизиран е метода за намаляване броя на точките в облака (Point Decimation) и е добавен репорт за свършената работа;

Вижте повече …

Обединен облак от точки

Autodesk ReCap Pro има вградена функционалност да разполага автоматично различните позиции на лазарното сканиране и да ги обединява в един общ облак от точки.

Координиране на облака

Облакът от точки може да се настрои в реална или локална координатна система, когато се зададат координатите на точки от геодезическата основа, снимани от отделните станции на лазарното сканиране.

Региони и класификация

Можете да създавате региони и да добавяте посочени точки от облака към тях. Друга възможност за разделяне на точките е тяхната класификация. В ReCap Pro имате автоматична класификация по отношение на терена, както и ръчна класификация. Региониран и класифициран облак от точки се управлява много по-лесно в Revit, Civil 3D или AutoCAD.