fbpx
Select Page

Autodesk Inventor CAM

Включва Inventor CAM и HSMWorks, интегрирани CAM решения за 2.5 до 5-осни фрезови, стругови и стругово-фрезови обработки за Inventor и SOLIDWORKS. Стратегиите за обработка са усъвършенствани за оптимални траектории на инструментите и минимални загуби на материал.
HSM Ultimate поддържат пълна асоциативност между 3D модела и машинните операции. Всяка промяна в модела се отразява автоматично в траекторията на инструмента.

Inventor CAM  се предлага само в Product Design & Manufacturing Collection .

2.5 – осно фрезоване

В Inventor CAM разполагате с богат набор от стратегии за 2,5 осеви обработки и стандартни цикли за обработка на отвори. С тези стратегии можете да се освободите по най-рационален начин от излишното количество материал, а също така да бъдат използвани за получиста и окончателна обработка.

milling

3 – осно фрезоване

Многообразието от 3D стратегии за обработка позволява да се избере най-подходящата траектория на инструмента за постигане на максимално качество на обработваните повърхнини за най-кратко време. Иновативната стратегия Adaptive Clearing е стратегия за грубо и ефективно изчистване на големи количества материал. Тя е уникална с това, че гарантира оптимално натоварване на инструмента на всички етапи от цикъла на обработка, използвайки максималните режими за рязане.

4 и 5 – осно фрезоване

Стратегиите за едновременни 4 и 5 осеви фрезови обработки включват Swarf, Multi-Axis Contour и Flow. Чрез тях се генерират управляващи програми със синхронизирано движение на осите за обработка на детайли със свободна форма.

Струговане

Inventor CAM предлага едно завършено решение, което е достатъчно леко за работа и едновременно с това достатъчно мощно, за да се справи и със сложните профили за струговане. В комбинация с 2,5D и 3D фрезови стратегии могат да се използват за стругово-фрезови обработки.

Симулация

След генериране на траекторията на инструмента, можете да проверите резултата с интегрираните средства за симулация на процеса. Потребителите могат да контролират визуализирането на заготовката, инструмента, приспособленията и процеса на отнемане на материал.

Мощен CNC редактор

Autodesk CAM решенията включват и пълно-функционален редактор на CNC код, включващ NC функции, математически функции, сравняване на файлове, CNC шаблони, графично визуализиране на обработките и функции за комуникация (трансфер на кода) с CNC управлението