Select Page

Autodesk Inventor CAM

Включва Inventor CAM и HSMWorks, интегрирани CAM решения за 2.5 до 5-осни фрезови, стругови и стругово-фрезови обработки за Inventor и SOLIDWORKS. Стратегиите за обработка са усъвършенствани за оптимални траектории на инструментите и минимални загуби на материал.
HSM Ultimate поддържат пълна асоциативност между 3D модела и машинните операции. Всяка промяна в модела се отразява автоматично в траекторията на инструмента.

Inventor CAM  се предлага само в Product Design & Manufacturing Collection .

Adaptive Clearing

Adaptive Clearing е стратегия, която генерира инструментални траектории за груба обработка, които избягват дълги ходове по пълните широчина и дължина на заготовката.

milling

2.5 и 3 – осно фрезоване

Създайте траектории с технология, като Adaptive Clearing, и най-пълния пакет от инструменти за завършване на моделите.

4 и 5 – осно фрезоване

Функциите на 4 и 5 осно фрезоване за обработване на сложни модели включват – Swarf, Multi-Axis Contour, Flow

Струговане

Inventor CAM предлага едно завършено решение, което е достатъчно леко за работа и едновременно с това достатъчно мощно, за да се справи и със сложните профили за струговане.

Симулация

След генериране на траекторията на инструмента, можете да проверите резултата с интегрираните средства за симулация на процеса. Потребителите могат да контролират визуализирането на заготовката, инструмента, приспособленията и процеса на отнемане на материал.

Мощен CNC редактор

Autodesk CAM решенията включват и пълно-функционален редактор на CNC код, включващ NC функции, математически функции, сравняване на файлове, CNC шаблони, графично визуализиране на обработките и функции за комуникация (трансфер на кода) с CNC управлението