fbpx
Select Page

AutoCAD Including Specialized Toolsets

Световният CAD лидер за двумерно чертане и 3D моделиране. Закупувайки лиценз на AutoCAD, Вие получавате и следните специализирани продукти: AutoCAD ArchitectureAutoCAD MechanicalAutoCAD ElectricalAutoCAD Plant 3DAutoCAD MEPAutoCAD Map 3DAutoCAD Raster Design. Включват се и облачните технологии AutoCAD Mobile App (за мобилни устройства) и AutoCAD Web App (в браузер среда).

Какво ново в AutoCAD 2023

 • Markup Import и Markup Assist – Импортиране на коментари от PDF или сканирани хартиени чертежи. Новата Markup информация влиза в слой за проследяване (Trace Layer) и чрез Markup Assist функционалността може да разпознае сканирания коментар, за да се превърне в AutoCAD текст;
 • My Insights – Когато AutoCAD 2023 установи повтарящи се команди, заложения в програмата изкуствен интеллект (AI) ще Ви предложи да използвате Macro команда от налична библиотека и да спестите ценно време;
 • AutoCAD web APIs – Възможност за зареждане на LISP файлове в AutoCAD web платформата;
 • Подобрен Sheet Set Manager – Ускорено е отварянето на чертежи в Sheet Set Manager с възможност за споделяне в облака на Autodesk;
 • Оптимизирано преброяване на блокове в определени граници на модела (селекция чрез правоъгълник, полигон или съществуваща полилиния).
  • Повече за новите функции, можете да видите тук …

  AutoCAD Plant 3D

  Софтуер за бързо проектиране на  промишлени тръбни инсталации и технологично оборудване (помпи, компресори, резервоари, колони и други). На разположение са средства за създаване на технологични схеми (P&I диаграми), генериране на чертежи, спецификации и изометрици.

  AutoCAD Mechanical

  Софтуер за машинно конструиране с вградена библиотека от стандартни и нестандартни машинни елементи и символи. С нея лесно номерирате елементите и създавате чертежи и спецификация.

  AutoCAD Electrical 

  Решение за инженерите по електротехника и автоматизация. AutoCAD Electrical съдържа обширни библиотеки със схемни символи, съобразени с международните стандарти.

  AutoCAD Architecture

  Софтуер за архитектурно проектиране със специални инструменти и параметрична архитектурна библиотека. От създадения тримерен архитектурен модел можете да създавате автоматично фасади, разрези и спецификации.

  AutoCAD MEP

  Софтуер за проектиране на ОВК, ВиК и Електро–инсталации на сгради. Включва голяма  параметрична библиотека с обекти и интелигентни инструменти за проектиране и анализ.

  AutoCAD Map 3D

  Софтуер, което позволява широк достъп до CAD и ГИС данни, осигурява инструменти за планиране, анализ и споделяне на данни и подпомага вземането на решения.

  AutoCAD Raster Design

  Допълнение към AutoCAD или AutoCAD-базиран продукт за векторизиране на сканирани изображения

  AutoCAD лекции за студенти (23 Ноември 2020 & 30 Ноември 2020):

  AutoCAD лекции за студенти (12 Октомври 2021 & 02 Ноември 2021):

   AutoCAD кратки видео tips & tricks: