fbpx
Select Page

SpaceMouse Compact и SpaceMouse Wireless

SpaceMouse се предлага в два варианта – SpaceMouse Compact (с USB кабел) и SpaceMouse Wireless (безжичен). Тя се използва задено със стандартната мишка – едната ръка е ангажирана със SpaceMouse за позициониране или въртене на модела, докато с другата използвате стандартната мишка за селектиране, създаване или редактиране. SpaceMouse Ви помага едновременно да завъртате и мащабирате изгледа с възможност за настройка на прецизността на натиска, който оказвате върху нея.

Все едно държиш 3D модела в ръцете си! Напълно революционен начин на работа с 3D приложения. Можете да въртите, премествате, увеличавате и намалявате модела, все едно е в ръцете Ви. Подобно ниво на контрол е невъзможно да се постигне с традиционните клавиатури и мишки. Удоволствието от работата с 3D мишката се усеща най-вече при използването на сложни конструкции, всестранни изгледи и поглеждане от високо на 3D модели. Всичко това е възможно благодарение на уникалната конструкция на 3D мишките на 3Dconnexion . При съвсем лек натиск, дърпане, усукване или накланяне на мишката ще видите съответстващо преместване, увеличаване и завъртане на модела. Увеличете силата, приложена върху мишката за по-висока скорост или я намалете, ако искате по-внимателно разглеждане на обекта.

Средното увеличение на производителността е към 21% чрез подобрена навигация в модела. Осигурен е и по-голям комфорт, тъй като се намаляват движенията с мишката и натискането на бутони със средно 50%. Независимо дали работите върху прост или сложен 3D модел, добрата навигация Ви помага да направите едно по-реално и обстойно проучване на модела си. Така е много по-лесно да се открият грешки и/или нови перспективи в дизайна.

SpaceMouse Enterprise и SpaceMouse Pro

3D Мишка за професионалисти
Със SpaceMouse Pro се постига перфектно управление чрез естествено задвижване на 3Dconnexion джойстика, който ползва патентованата технология позволяваща шест степени на свобода на модела или гледната точка. Това всъщност е най-близкото възможно усещане за самия модел, все едно е в ръцете на потребителя.

Комбинирана работа
SpaceMouse Pro се ползва съвместно с традиционната мишка. С ръката, която управлява SpaceExplorer се позиционира модела и се извършват основни команди, докато другата ръка управлява курсора по работните менюта на приложението. Този балансиран и удобен стил на работа увеличава значително продуктивността, спестявайки от 20-50% от необхидимите щракания с мишката.

Бутони за бърза навигация
SpaceMouse Pro има бутон, с който бързо се превключва на някой от четирите стандартни работни изгледа – отгоре, отляво, отдясно или отпред.

Персонални настройки
SpaceMouse Pro се управлява от програма, в която може да се създадат различни комбинации от настройки, които да се включват автоматично в различните модули на продукта. Например, когато се работи в двумерна скица, може да се забрани завъртането на гледната точка, а да е позволено само zoom и pan преместване.

Бутон за ротация
SpaceMouse Pro притежава специален бутон за вклюване/изключване на въртенето на гледната точка или модела.

Настройка на чувствителността
SpaceMouse Pro има специален двустранен бутон, с който се управлява чувствителността на джойстика. Така той може да се нагоди точно по желанието на потребителя и да е максимално удобен за всякакви приложения.