fbpx
Select Page

BricsCAD Pro

Софтуерен продукт, който доставя всички познати CAD функционалности за двумерно чертане и 3D моделиране, с възможност за LISP, VBA, BRX & .NET програмиране, материали, осветление и визуализация. Добавени са също и инструменти за геодезия и пътно, като точки, повърхнини, оси, профили, коридори и обмен на ГИС данни.

Какво ново в BricsCAD Pro V24

Направени са редица подобрения в интерфейса, представяне, AI проектиране, инструменти за работа, геодезични функции и др.

Интерфейс – Оптимизиран Ribbon за различните екрани, подобрена LookFrom команда в моделното пространство за изолиране на обекти и нова улеснена начална страница.

Представяне – Подобрено известяване в Sheet Set Manager за промени, нов начин за създаване на двумерни асоциативни чертежи от 3D модела, както и подобрен контрол на ограничения на дъги и окръжности. 

AI проектиране – добавена е нова SmartCell функция за копиране на данни в таблични обекти, подобрен AI Assist за оптимизиране на Вашия начин на работа в BricsCAD Pro, както и PBLOCKASSIST за добавяне на параметричност (Move и Rotate) в блоковете.

Подобрени инструменти – Подобрен Sheet Set Manager с Drag&Drop функционалност, нов QUICKCALC инструмент за математически операции, подобрен Trim с присветване на границите на срязване и нова функция QDIM за бързо котиране.

Геодезически функции – Интелигентен класификатор на точкови облаци, подобрени ръбове и заобляне на Grading обекти (площадки) и добавени Civil / Survey Transparent команди за проследяване на пикетаж, посочни ъгли и разстояния. Подобрено е създаването на TIN повърхнини от хоризонтали и са добавени Weeding (премахващи) и Supplementing (добавящи) функции за характерни линии. Поддръжка на GIS файлови формати, на обектни данни от Map 3D и Civil 3D, както и на растерни формати PNG и TIFF.

Удобен интерфес и настройки

Стандартен 2D и 3D интерфейс позволява бързо навигиране в Ribbon менюто и през Drawing Explorer, от който можете да извличате блокове и друга информация. Layer Explorer пък позволява дефинирането и подредбата на словете в чертежа. Анотативните мащаби на BricsCAD позволяват на всички динамични надписи и котировки да се обновят след промяна и да се пести много време.

Подобрено 3D моделиране

Различни 3D команди като Loft, Thicken и Twist позволяват бързото създаване на 3D части и сглобени единици. Изключително полезна е функцията за бързо създаване на 2D изгледи от 3D детайла или сглобена единица. BricsCAD разпознава кои са скритите ръбове и как да организира удобно 2D изгледа.

Библиотека с материали

В BricsCAD Pro са включени 600 рендер материали с висока дефиниция за постигане на по-голям реализъм. Освен обширната библиотека с материали, програмата поддържа и фотометрично осветление чрез IES файлове, което позволява точно представяне спрямо спецификациите на производителите.

BricsCAD нива на функционалност

BricsCAD се предлага в различна функционалност като BricsCAD Lite (за двумерно чертане), BricsCAD Pro (с 3D моделиране, поддръжка на приложения и геодезически функции), BricsCAD BIM (с компоненти за изграждане на BIM сградни модели), BricsCAD Mechanical (с функции за машинно проектиране) и BricsCAD Ultimate (с пълна функционалност)

BricsCAD BIM
BricsCAD Pro + BIM функции за параметрично моделиране за Архитектура, Конструкции и специалности.

BricsCAD Mechanical
BricsCAD Pro + функционалност за машинно проектиране на детайли и сглобени единици.

BricsCAD Ultimate
Включва всички функции на Brics CAD Pro, BricsCAD BIM и BricsCAD Mechanical.